/

20 September

/

2021

/

11:21 AM

Хранителни добавки

Share:

Човек е това, което яде. Често чуваме тази фраза, но дали я разбираме и осмисляме? Храната играе основна роля в нашето ежедневие. Не само, защото чувстваме глад през няколко часа, но и защото тя е двигателна сила за нашето тяло. Тя определя нашето здраве, нашата сила и издръжливост. Храната е в основата на всичко и заради това ние трябва да се погрижим да е максимално качествена и чиста.

Какво става обаче, когато е трудно да се снабдим с хубава храна? Живеем във времена, в които всичко се произвежда възможно най-бързо, за да се задоволят нуждите. Това води до използването на различни вещества и препарати, които драстично снижават качеството на храната. Ето тук идва ролята на хранителните добавки.
Обществото приема хранителните добавки различно. В повечето случай попадат в категорията ‘’химия’’ и биват заклеймявани като вредни неща. Съгласни сме, че на обширния пазар могат да се намерят и некачествени продукти, но в повечето случаи добавките не трябва да бъдат подценявани и избягвани. Разбира се, трябва да знаем, какво ни е необходимо и какво да търсим. Ако имаме основни познания за храните, лесно ще разберем от какво има нужда тялото ни.

Да вземем например витамините и минералите! Всички сме съгласни, че те са жизненоважни, защото от малки са ни учили така. Хората не намират проблем, когато ги пият като хапчета или прахчета. Но какво става, когато чуем за протеин, BCAA или аминокиселини? Неща непознати на повечето хора или свързвани със спортисти , а оттам и с допинг. Отново се чуват думите вредно и ‘’химия’’.

Нормално е обществото да избягва непознатото. Още повече за неща, които консумираме и вкарваме в тялото си. Но защо това неважи и за храната? Най-често хората, които избягват добавките държат цигара в едната ръка и кока-кола в другата. Пренебрегва се качеството на храната и всичко това го понасят телата ни.

Вече написахме статии за BCAA и протеин, които може да прочетете и да се запознаете по-обстойно с това как обогатяват храната ни и как това влияе на нас и нашето тяло. Разбира се, ние също винаги сме насреща за съвети и повече информация. Темите за добавките и храните са доста обширни, но тук се стараем да обобщим най-важното. Бъдете по отворени и внимателни за нещата, които приемате. Винаги четете етикетите и се интересувайте повече за храната и добавките си.

// СКОРО ПУБЛИКУВАНИ:

// NEWSLETTER SUBSCRIBE:

Моля потвърдете, че се съгласявате да получавате на мейла си newsletters от CrossFire: